Powered By Blogger

donderdag 3 maart 2011

Rotunda, de nieuwe digitale etalage voor de bieb

Rotunda


Presenteer uw collectie digitaal in de bibliotheek of boekhandel met Rotunda
Uw bibliotheek of boekhandel biedt plaats aan de meest prachtige boeken. Bij het verschijnen van nieuwe, of actuele titels en titels in het kader van een thema, of een speciale gebeurtenis (denk aan de boekenweek, Maand van het spannende boek, het WK-voetbal en dergelijke) worden deze titels vaak op een aantrekkelijke manier gepresenteerd op een centrale plek in uw vestiging.
Deze actuele titels kunt u nu ook digitaal presenteren met het nieuwe systeem Rotunda; de aanvulling op uw huidige presentatiemateriaal.

Wat is Rotunda?

Rotunda is een digitale etalage, in de vorm van een groot beeldscherm, voorzien van touchscreen. Op Rotunda kunt u als bibliotheek of boekhandel boekenplanken voor uw klanten plaatsen die gesorteerd zijn op de actuele thema’s in uw vestiging. Met 40 jaar ervaring in het leveren, inwerken en beschrijven van media is NBD/Biblion de vertrouwde partner als het gaat om innovatieve oplossingen voor bibliotheken. Door middel van digitale diensten zoals Rotunda helpt NBD/Biblion u informatie over media op een aantrekkelijke manier te ontsluiten voor uw klanten, waardoor uw uitleningen/verkopen zullen stijgen en u zich kunt richten op overige taken.

Hoe werkt Rotunda?

Rotunda kunt u handmatig besturen door middel van een touchscreen. Met uw hand beweegt u de getoonde boekenplanken van boven naar beneden, van links naar rechts of desnoods diagonaal. Op de boekenplanken worden de omslagen van de geselecteerde boeken getoond. Door de afbeelding van de omslag aan te raken wordt meer informatie over het boek getoond zoals titel, schrijver, uitgever, jaar van publicatie en het ISBN. Tevens is er een korte recensie van het boek toegevoegd. Soms wordt hier nog een aanbeveling en/of een toepasselijk filmpje aan toegevoegd. Kortom, door het scherm aan te raken ziet u alle beschikbare informatie van het desbetreffende boek. Wilt u andere boeken bekijken dan sluit u het geopende venster en u kunt weer verder zoeken.

Reserveren van een titel
Voor bibliotheekbezoekers is het ook mogelijk om een boek te reserveren. Voorwaarde is wel dat men de bibliotheekpas (en bijbehorende pincode) bij zich heeft want die moet men voor de scanner houden onder aan het scherm om zich te kunnen identificeren als bibliotheeklid. Als boekhandel kunt u denken aan vergelijkbare toepassingen met klantenkaarten.
Bron: http://www.nbdbiblion.nl/?pagina=22676




I-pad 2 vanaf 25 maart te koop in Nederland

De nieuwe iPad is dunner, lichter en heeft twee camera’s. De prijs blijft gelijk.

De nieuwe iPad krijgt een processor die tweemaal zo snel is als die van de huidige iPad. De 2 is ook 15 procent lichter en 33 procent dunner – van 13,4 mm naar 8,8 mm. Daarmee zijn een paar nadelen van de iPad boven e-readers weggenomen. De iPad is in vergelijking redelijk zwaar om vast te houden bij het lezen.
Net als de iPad 1 is de batterijduur zo’n 10 uur en het scherm ook 9,7 inch. Net als de iPhone 4 wordt de iPad uitgerust met twee camera’s: een aan de voorkant een aan de achterkant. Het enige wat dan nog ontbreekt is een belfunctie.

Volgens Apple-topman Steve Jobs die het nieuwe apparaat presenteerde, zijn er in 2010 ruim 100 miljoen e-books gedownload via iBookstore. Meer dan 2500 uitgevers bieden hun titels te koop aan via iBookstore, binnenkort doet ook Random House mee die eerder niet wilde, omdat ze tegen het agencymodel was. Daarbij bepaalt de uitgever de verkoopprijs en krijgt de retailer een marge.

Vanaf 11 maart ligt de iPad voor 499 dollar (alleen wifi) in de winkels in de Verenigde Staten, vanaf 25 maart in 26 andere landen, waaronder Nederland.

Bron: http://www.boekblad.nl/ipad-2-vanaf-25-maart-te-koop-in-nederland.162735.lynkx


BOEKENTIP

Lezers die houden van het boek "Haar naam was Sarah" van Tatiana de Rosnay vinden "Het Familieportret"  van Jenna Blum vast ook een prachtig boek.

Het familieportret
2010272193Is alles geoorloofd in oorlogstijd? Vijftig jaar lang heeft Anna Schlemmer geweigerd te praten over haar leven in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Anna's dochter Trudy herinnert zich niet veel: zij was nog maar vier toen zij en haar moeder door een Amerikaanse soldaat werden bevrijd en met hem meegingen naar Minnesota. Maar ze bezit één bewijsstuk uit het verleden: een familieportret waarop zijzelf staat, samen met haar moeder en een nazi - officier. Gedreven door schuldgevoel over wie haar voorouders zouden kunnen zijn, gaat Trudy op onderzoek uit. Zal ze erin slagen de waarheid over haar moeders verleden boven tafel te krijgen?