ZO zeg: Ik ben helemaal aan het verdwalen in al die muziek sites op deze zondagmiddag.
Ik heb mijn man al helemaal enthousiast gemaakt. Hij is een echte muziekliefhebber en er gaat een wereld voor hem open.
Dus ook hij is blij met mijn 23dingen cursus.
Ik vind het een mooie toepassing die de Belgische Aquabrowser gebruikt met verwijzing naar LastFM en weer terug.
Ik ben erg benieuwd hoe de bibliotheek hier uiteindelijk op in gaat spelen.
Als ik de discussie op Bibliotheek 2.0 lees dan zie ik weer duidelijk hoe traag dat alles zal gaan.
Als de bibliotheken nu eens een goed overkoepelend orgaan zouden hebben waarbij niet elke bibliotheek zijn eigen belang voorop zou stellen maar gewoon (zoals een soort franchice onderneming) zou gaan samenwerken dan zou alles veel sneller beslist en georganiseerd kunnen worden.
Kijk bijvoorbeeld naar het nieuwe bibliotheek LOGO: het wordt ontwikkeld maar elke bieb is vrij om het wel of niet te gebruiken. Zo krijg je nooit een eenduidig beeld naar buiten.
Voor onze klanten is "de bieb" gewoon "de bieb" en het maakt hun niet uit of het Bibliotheek Midden-Babant, BiblioOosterschelde of welke dan ook is.
Dus Mijn Idee: Landelijk
Eén organisatie/Eén belang: Bestaansrecht
Ik vind het gek dat CDR wel bezig is met MuziekWebStroom maar dat ze daar nog geen ruchtbaarheid aan geven. Dat snap ik echt niet. Je moet juist steeds zichtbaar blijven bij elke ontwikkeling. Huur professionals in en benader de juiste instanties zoals in dit geval spotify voor samenwerking. NIET AFWACHTEN MAAR DOEN.
ZO: Ik heb gezegd!!!
zondag 26 september 2010
Ding 20 Muziek online beluisteren in een sociaal netwerk
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Mooi gesproken!
BeantwoordenVerwijderenBundeling van kennis en innovatie. Organisaties als siob en VOB zijn daar druk doende mee. Door een initiatief als bibliotheek2.0 kunnen wij, als medewerkers, ook kennis delen en elkaar op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen.
Samen sterk!
Ken je deze site al? Alle Nederlandse zenders op een rijtje!
BeantwoordenVerwijderenTerugkomend op mijn reactie: nog zo'n landelijke organisatie is Stichting Bibliotheek.nl
BeantwoordenVerwijderen@rianne,
BeantwoordenVerwijderenIk had er al wel eens van gehoord maar zelf nog nooit bekeken. Is wel handig. Geen radio meer nodig. Alles via de pc.
@Anja,
Vanzelfsprekend weet ik wel zo ongeveer welke organisaties er in Bibliotheekland actief zijn. Ik heb net de opleiding IDV afgerond en daar hebben we dat allemaal besproken. Maar los van het feit dat die organisaties er zijn: Dit wil niet zeggen dat er uniformiteit is. Ik weet wel dat er vee haken en ogen aan zitten (vooral financiele overheids verschillen) maar toch?
@ Anja en Rianne,
BeantwoordenVerwijderenIk heb eerder een gedeelte van 23 dingen gedaan en toen ging ding 15 over Podcasting.
Dat is vind ik ook een mooie service. Lees mijn berichten hierover maar eens terug in mijn blog.
Ik had kunnen weten dat jij de organisaties kent, sorry. Ik ben het met je eens dat de klant het niet uitmaakt welke naam de bieb draagt en wat voor logo het heeft. Maar eerlijk gezegd weet ik niet of dit zo 1-2-3 te realiseren is. Door landelijk te innoveren en producten en diensten te ontwikkelen is er in elk geval een basis.
BeantwoordenVerwijderenIk heb je berichtjes over podcasts gelezen (onder het label podcasting). Ben het met je eens dat er mooie podcasts zijn. Toch heb ik het idee dat de combinatie van beeld en geluid populairder is dan podcasts. Maar ik weet niet hoe populair bijv. de boekenpodcast van de vpro is?
Ook "de muziek" is in beweging. En de ontwikkelingen gaan snel. Lees bijvoorbeeld deze blogpost 'ns.
BeantwoordenVerwijderen